VASHIÁNY A KÁNIKULÁBAN

Végre itt a nyár! Kevesebbet ülünk a TV előtt, több időt töltünk a szabadban, ahol testünket-lelkünket átjárhatja a napfény, a meleg, és élvezhetjük a hosszú nyári esték lélekemelő hangulatát.

A kánikulában is fontos, hogy vasegyensúlyunkat kordában tartsuk: a vashiányos vérszegénység tünetei nyáron még kifejezettebbek lehetnek, mint a hosszú, téli hónapok alatt.

Vashiányos vérszegénység esetén a szervezetben a vörösvértestek oxigénszállító képessége csökken. A vérkeringés romlik, a szövetekben, szervekben könnyebben áll be oxigénhiány. Mindez télen is okoz kellemetlenségeket (elsősorban fáradtságot), de nyáron meleggel szembeni ellenálló-képességünket is rontja. Végső soron az alacsony vasszint és az ezzel járó vérszegénység nyáron az érintettek esetében könnyebben okozat hőkimerülést, hőgutát.

Ne engedje, hogy a vashiányos vérszegénység megakadályozza Önt a nyár örömeinek élvezetében! A Ferrotamin® Vas (III) komplex feketeribizli ízű rágótabletta napi adagja 28 mg vasat tartalmaz, amely hatékony segítség a szervezet vasraktárainak feltöltéséhez -télen-nyáron egyaránt.

A Ferrotamin® rágótabletta mellé a nyári melegben fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. És ha az a folyadék még C-vitaminban is gazdag, az további kedvező hatásként segíti az elfogyasztott vas felszívódását is. Lássunk egy hűsítő, C-vitaminban gazdag nyári italt, amelyet élvezettel kortyolgathatunk a nyári melegben!

ZÖLD NARANCS SMOOTHIE
Mixeljük össze az alábbi összetevőket, és máris hűsítő, egészséges, C-vitamin dús nyári italt ihatunk: 2 csésze spenót, ½ db banán, 1 mandarin, ½ csésze frissen facsart narancslé, 1 evőkanál chia mag, 3 jégkocka + a szükséges mennyiségű víz.