Vas és az immunrendszer

VAS ÉS IMMUNRENDSZER – NEM CSAK TAVASZI FÁRADTSÁGBAN!

Mindannyian hallottunk már a tavaszi fáradtságról, mely leginkább a kora tavaszi időszakban támad minket. Oka, hogy a tél folyamán kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, így tavaszra a szervezetünk vitamin- és ásványi-anyag raktárai kiürülnek.

Azonban nem csak szezonálisan hiányozhatnak táplálkozásunkból a nyomelemek. A vashiány évszaktól függetlenül előhívhatja a tavaszi fáradtság tüneteit: fáradtságot, kimerültséget, gyengeséget, fásultságot. Vashiány esetén a fertőző betegségeket is könnyebben elkaphatjuk. A cink, a szelén, a C- és D-vitaminok mellett a vas is fontos feladatot lát el szervezetünk védelmi rendszerének működtetésében.

A vas szerepet játszik az fehérvérsejtek működésében. Ugyanakkor a megfelelő vasellátottság elengedhetetlen a vörösvértestek képződéséhez. Az egészséges vörösvértestek szerepet játszanak a sebek és sérülések gyógyulásában is, hiszen segítségükkel lehet biztosított a sérült szövetek megfelelő oxigénellátása, ami a sebgyógyulás alapfeltétele.

Mivel a szervezet minden nap veszít vastartalékaiból, így a vas napi szintű pótlása mindenki számára ajánlott, tavasszal és télen egyaránt.

Az immunrendszer megfelelő működéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat a kiegyensúlyozott, vegyes étrend biztosítja. Szervezetünk védekezőképességét tovább támogathatjuk rendszeres mozgással, a stressz csökkentésével, és megfelelő mennyiségű és minőségű alvással is.

Tudj meg többet a vaspótlásról! >>> www.ferrotamin.hu