5 OK, AMIÉRT ÉRDEMES A VASAT PÓTOLNUNK

A vas esszenciális, azaz az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyag. Nézzük meg az 5 legfontosabb okot, amelyek indokolttá teszik a vas tudatos pótlását!

  1. Elengedhetetlen a vörösvértestek (haemoglobin) képződéséhez, ezen keresztül pedig a szervezet zavartalan oxigén-ellátottságának biztosításához.
  2. Oxigént szállít az izmokba is, így hiányában izomgyengeség léphet fel. Sportolás során a megfelelő vas-ellátottság elengedhetetlen.
  3. Belső szerveink közül az agy bírja legkevésbé az oxigén hiányát. Vashiány esetén a vér nem tud elegendő oxigént szállítani az agyba sem, így a mentális képességek romolhatnak, a koncentráció nehézzé válhat.
  4. A megfelelő vas-ellátottságot az immunrendszerünk is meghálálja. A jó vas-ellátottság hatására elegendő mennyiségű vörös vértest képződik, a vörösvértetek által szállított oxigén pedig segíti a sejtek gyógyulását, regenerálódását.
  5. Vas hiányában romlik a hideg tolerancia, fázósabbak leszünk.

A fentiekből látható, hogy a vas pótlásával sokat tehetünk közérzetünk javítása érdekében. A különböző vaskészítmények esetén nagy különbségek mutatkoznak az egyéni toleranciában, ezért szükség lehet akár több termék kipróbálására, mire megtaláljuk a számunkra megfelelőt. A Ferrotamin Vas(III) Komplex azonban a vasat olyan formában tartalmazza, mely kevésbé okoz gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat, így a legtöbb fogyasztó számára jól tolerálható készítmény, mely ráadásul még fonom is!