5 MÓD, AHOGYAN NE PÓTOLD A VASAT!

A vas hiánya a legelterjedtebb, gyakran táplálkozási tényezőkre visszavezethető hiánybetegség, mely elsősorban (de nem kizárólag) a nőket érinti. Vasat pótolni nehéz. Hosszadalmas is, és számos tényezővel magunk is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a pótlás eredménytelen maradjon. Nézzük meg az 5 leggyakoribb módot, ahogyan NE pótoljuk a vasat!

1, Vastabletta bevétele teával vagy kávéval. Vastartalmú készítményt nem tanácsos sem teával, sem kávéval bevenni. Csersav és koffein tartalmuk a vassal reakcióba lépve jelentősen rontja annak felszívódását.

2, Vastabletta tejjel és/vagy tejtermékekkel A tejben és tejtermékekben rögtön két olyan összetevőt is találhatunk, amelyek rontják a vas felszívódását: a kálciumot és a tejfehérjéket.

3, Tisztán növényi alapú élelmiszerek fogyasztása. Bár növényi alapú étrendnek számos előnyét ismerjük, a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonafélék bővelkednek a vas felszívódását erősen korlátozó rostokban, polifenolokban, fitátokban. Bizonyos ásványi anyagok (mangán, foszfor, kálium), a spenótban, sóskában, rebarbarában bőségesen megtalálható oxalátok és a szójafehérje szintén rontják a vas felszívódását.

4, Vasbevitel mellett E385 (Kálcium-dinátrium-EDTA) tartalmaz élelmiszerek fogyasztása. Az E 385-el egyes szószokban, hüvelyes növényeket, gombákat, articsókát tartalmazó konzervekben, fagyasztott rákokban találkozhatunk.

5, Vasbevitel C-vitamin nélkül Míg a legtöbb emlős állat képes maga előállítani a szervezet számára szükséges C-vitamint, az ember esetében ez a képesség az evolúció során valahol elveszett… A C-vitamin pótlása nem csak az immunrendszerünk működéséhez fontos. A vas megfelelő pótlásához szintén szükségünk van C-vitaminra, ezért ajánlott a vastartalmú gyógyszereket, étrend-kiegészítőket pl. narancslével bevenni.

 

Az InnoPharm Ferrotamin Vas (III) Komplex a piacon található étrend-kiegészítőkkel szemben III-as kötésű vasat tartalmaz, melynek felszívódása és hasznosulása függetlenebb az elfogyasztott élelmiszerektől. A rágótabletta nem csak vasat, hanem egyéb anyagokat – többek között a felszívódást fokozó C-vitamint – is tartalmaz!

Válassza az InnoPharm Ferrotamin Vas(III) Komplex rágótablettát vasszükséglete pótlására!